Onsdag…

Hej! Hoppas alla haft en bra dag, det har jag iaf. Jag började dagen med att gå till skolan. Det va kul och så. Vi slutade 14:00 idag och jag va hemma cirka 14:15. Efter skolan stack jag hem och åt mellis sen körde jag och mamma ut till Wendy! Jag började med att hämta in henne, och där är hon allt lite jobbig. Hon är oftast inte den som kommer till en utan hon får man gå och försöka få tag på en stund. Där är 2 andra hästar i hennes hage och dem är INTE till hjälp! Den ena är väldigt dryg och närgången och går gärna med mulen i huvet på en. När man väl har fått tag på Wendy så kommer han och håller på och då kommer den andra också.

Men tillslut fick vi in henne och började borsta, hon älskar ju inte att bli borstad direkt men det får gå ändå. Sen sadlade jag och tränsade. Wendy går nu på remorhack (hon har inget bett i munnen utan som en nosgrimma i läder) hon har det för vi märkte att hon inte ville ha bettet i munnen och det gick liksom inte att få kontakt med munnen. Vi kunde stå i 20 minuter och försöka få in bettet. Det visade sig att hon hade haft bettet under tungan, inte ovanför tungan och hon hade fått en svullning under tungan också så nu har hon inte bett längre.

Sen började vi rida jag skrittade fram, travade och galopperade. Vi tränade mycket på att sitta ner i alla gångarter. Det gick bra, sen skulle jag gå in på en volt i galopp och då snubblade hon med frambenen och dem vek sig liksom så hon landa på halsen eller bogen, där någonstans. Vi tror det gick bra för vi märkte inget mer sen men jag ska rida henne på lördag med så då longerar jag innan jag rider och kollar så hon är helt fräsch.

Sen skrittade jag av och gick in i stallet och tog av träns och sadeln, tog på täcket och satte in henne i boxen. Sen tog jag och mamma  in de andra hästarna och jag måste säga att mamma va jätteduktig för att göra det för första gången!!! Nu sitter jag hemma i soffan och har kollat på tv och ska nu göra läxan.

Tack för ni har läst detta inlägg!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>